Om Bråtadal

Om Bråtadal

Kollo, vandrarhem och natur


I början av 1930-talet byggdes barnkolonin i Svartrå av Varbergs kommun. Här fick hundratals barn tillbringa somrarna med lek och bad i den närliggande sjön. Ännu får vi ibland besök av gamla kolonibarn, som återupplever minnen och berättar historier för oss.

I slutet av 1990-talet blev fastigheten privatägd och grunden för Bråtadal vandrarhem lades. Under lång tid drevs det av Eva Rynefors och Hans Bulthuis som gjorde platsen till den oas den är idag. Sedan 2016 driver paret Belinda Åhl Larsson och Rickard Bäck vandrarhemmet i samma anda, med en stor kärlek för naturen och det genuina mötet med gästen.


Bråtadal är en avkopplande och inspirerande plats mitt i naturen, i gränslandet mellan Åkulla bokskogar och Ätradalen. I området finns ett flertal vandringsleder och ett rikt djur- och naturliv, med många sällsynta arter. Vandrarhemmet är varsamt renoverat, målat med linoljefärg och inrett i genuin 40-talsstil. Precis som förr kan man njuta av ett dopp i Björkasjö, leta paddor och fladdermöss i skogen och äta hembakat bröd på verandan.


På Bråtadal är livet enkelt, avslappnat och naturligt.


Vi ses i naturen!